Eero Junkkaala

Olen ehdokkaana Seurakuntaneuvostoon Nro 19

Käyn joka pyhä kotikirkossani, Pitäjänmäen kirkossa, ellen satu olemaan matkoilla. Aika usein kuitenkin olen, sillä kierrän edelleen seurakunnissa opetustehtävissä. Perheeseeni kuuluu puoliso Pirkko ja kolme aikuista lasta sekä yksi ihana lapsenlapsi.

Olen ollut kaikissa kotiseurakunnissani luottamuselimissä ja kokonaiskirkon päätöksiä olin puimassa kaksi kautta kirkolliskokouksessa. Teologian tohtorin tutkinnon olen tehnyt Raamatun arkeologiasta, mutta seurakunnassa minua kiinnostavat nykypäivän kysymykset.

Jumalanpalvelus on kirkon ydintoimintaa. Sen tulisi olla niin elävä ja kiinnostava, ettei kukaan haluaisi jäädä sieltä pois. Lisäksi tarvitaan tietenkin eri ikäryhmille mitoitettuja aktiviteetteja. Rippikoulun ja isostoiminnan soisi olevan nuorille ovi sellaiseen seurakuntaelämään, jossa voisivat myöhemmin kantaa itse vastuuta. Vaikka kirkon jäsenluvut ovat lievässä alaviistossa, olen optimisti: kristillinen usko tulee aina tarjoamaan vastauksen ihmisen perimmäisiin kysymyksiin.

Kotisivuni on osoitteessa eerojunkkaala.net